A magyar kultúra napja alkalmából 2019. január 22-én (kedden) 17.30-tól vetítjük

a Szájról szájra c. koncertet

a MüpaHD programkínálatából

 

A Művészetek Palotája (Müpa), Magyarország egyik vezető kulturális intézményeként 2017-ben indította el a MüpaHD programsorozatát. A program keretein belül ingyenes vetítésekkel ad ízelítőt az elmúlt évek felejthetetlen programjaiból, méghozzá a ház falain kívül. Újcirkusz-produkciók és kortárs táncelőadások, klasszikus és könnyűzenei koncertek felvételeit is láthatják az érdeklődők.

 

A magyar kultúra napja alkalmából intézetünk a MüpaHD programjából vetíti Bognár Szilvia, Herczku Ágnes és Szalóki Ági közös projektjét, a Szájról szájra koncertet, melyet először 2008-ban mutattak be a Müpában. A produkció sikerének egyik oka az a változatosság, ami a három énekes markánsan eltérő karakteréből adódik, és egyúttal megteremti azt az egységet, amelyet egyfelől a közös éneklés, másfelől a jellegzetes zenei kíséret teremt. A világzenei és jazzélet magyar kiválóságainak játékában a népzenei hagyomány mély ismerete, illetve a kísérletező kedv és a többi zenei műfaj iránti nyitottság egyaránt szerepet kapott, lehetőséget biztosítva ahhoz, hogy a hölgyek a rájuk jellemző érzékenységgel, vitalitással és humorral köthessenek csokrot magyar és bolgár dalokból. Kézről kézre, vagy még inkább: szájról szájra adva őket. A koncerten közreműködik többek között az észt-magyar gitárművész, Juhász Gábor, és a Jazzkaaron 2018-ban fellépett Dés András.

 

A vetítést követően vendégeinket kisebb fogadással várjuk. A részvétel ingyenes, de kérjük szándékát szíveskedjen megerősíteni az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. emailcímen január 21-én 12.00-ig.

 

Müpa honlapra