A magyar Swing á la Django együttes előadásai a Jazzkaar karácsonyi műsorán Tallinnban (december 12-én 19.00-kor a Kumuban) és Haapsaluban (december 13-án 19.00-kor a Haapsalui Kulturális Központban)!

 

A Magyarországon és külföldön már egyaránt sokszor bizonyított tagokból álló Swing à la Django együttes egy innovatív, hattagú zenekar. Különleges stílusötvözetet teremtettek, zenéjük hangzásában harmóniára talál a magyar autentikus zene, a francia manouche swing és sanzonok világa, a tangó és a jazz, melynek eredménye ez az egyedi stílus, melyet ők hungarian django swingnek neveznek. Koncertjeiken a gyökerekhez mennek vissza, legnagyobb ihletőjük Django Reinhardt - a belga származású műfajteremtő gipsy-jazz gitáros - nyomdokaiba lépve idézik fel a 30-as 40-es évek hangulatát. A zenekar tagjai között olyan művészek játszanak akik már több neves együttes tagjaként bejárták a világ nagy zenei pódiumait, többek között a Besh' o' drom, Budapest Klezmer Band, Dohnányi Szimfonikusokal

 

Sikeres koncertek, összetartó csapat 

Nagy sikerű, teltházas koncerteket adtak a Művészetek Palotája Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében a Budafoki Dohnányi Zenekar kíséretével, Debrecenben, a Kölcsey Központban, a Kodály Filharmónikusokkal és a Városmajori Szabadtéri színpadon Stochelo Rosenberg-gel, Roby Lakatossal és Bangó Margittal. Megalakulása óta egy összetartó, lelki, zenei barátságon alapuló muzsikus brigáddá fejlődött és virtuózabbnál virtuózabb koncerteket ad, itthon és külföldön egyaránt, az egyre növekvő rajongó táboruk örömére.

 

Első alkalommal Észtországban 

Az együttes első alkalommal lép fel Észtországban, az alábbi időpontokban és helyszíneken:

- december 12-én: Tallinn, Kumu, 19.00-kor (lásd bővebben és vegyél jegyeket itt: https://www.jazzkaar.ee/en/programm/2018/swing-a-la-django-ungari/)

 

- december 13-án: Haapsalu, Haapsalui Kulturális Központ, 19.00-kor (lásd bővebben és vegyél jegyeket itt: (https://www.jazzkaar.ee/en/programm/2018/swing-a-la-django-ungari-2/)

 

Keresd fel az együttes honlapját itt: http://swingaladjango.com/start-page/ és Facebook-oldalát itt: https://www.facebook.com/swingaladjango/

 

Támogatók 

A fellépés nem jött volna létre Magyarország Tallinni Nagykövetségének és Észtország Kulturális Alapjának támogatása nélkül, ezúton is köszönjük!
Kulka logo must kesk