A Tallinni Magyar Intézet és az Észtországi Magyarok Munkácsy Mihály Egyesülete szeretettel meghívja a gyermekeket és szüleiket az Intézet Mikulás-ünnepségére!

 

Helyszín: Tallinni Magyar Intézet (Piiskopi 2.)

Időpont: 2018. december 8. 16:00-tól

 

A gyermeksarokban karácsonyi színezőkkel várjuk a kicsiket, továbbá együtt feldíszítjük a karácsonyfát és énekkel várjuk a Mikulást, aki 17-kor érkezik. Idén minden gyermeknek elmondja jókívánságait és ha valaki szeretne neki verset mondani vagy énekelni, szívesen meghallgatja! Ezt követően kiosztja a kis Mikulás-csomagokat, tele dióval, mogyoróval és minden más finomsággal! A csomag árát nekünk szülőknek kellene kifizetni, amiért egy jelképes összeget (5 euro) szedne az Egyesület.

 

Kérünk benneteket, hogy a rendezvényhez egy tál süteménnyel, pogácsával vagy esetleg innivalóval is járuljatok hozzá.

 

Kérjük továbbá, hogy a részvételi szándékotokat (gyermek neve, kora, a Mikulás-csomag összeállítása miatt az esetleges ételallergia, valamint milyen kedvességet mondjon neki a Mikulás) legkésőbb 2018. december 5-ig jelezzétek az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen. Kérlek próbáljátok tartani a határidőt, mert csak így tudjuk garantálni a Mikulás-csomagok megfelelő számát és hogy a Mikulás fel tudjon készülni.

 

Várunk bennetekek szeretettel, egyúttal kellemes karácsonyi ünnepeket is kívánunk!

 

* * *

 

logo-koeraga-558x232Jelezzük egyúttal, hogy az Intézet meghívására Seregély Mirtill mézeskalács-készítő ismét érkezik az idei PiparkoogiMaania kiállításra (http://piparkoogimaania.ee/)! Mirtill munkaműhelyeinek időpontjai 2018. december 7-én 17.00 (magyar nyelven!) és 2018. december 8-án 12.00! Mirtill tevékenységéről bővebb információ a https://www.facebook.com/carvedhoneycakemolds/?pnref=lhc linken található.

 

Mirtill felajánlotta továbbá, hogy amennyiben valaki szeretne rendelni otthonról sütipecsételő formákat, szívesen kihozza részére. Kovács Zsolt (https://www.facebook.com/pg/sutipecset/photos/?tab=album&album_id=743830955664444) és Szabó Attila (http://faremek.hu/kekszmintazok) faragott mintáiból javasolta választani és amennyiben a rendelést december 3-án (hétfő) 12-ig megkapjuk, ki tudja hozni magával. Akit érdekel, kérjük jelezze a fenti emailcímen!