Ünnepi videó az észt centenárium alkalmából 

 

Észtországban párszáz magyar vagy magyarajkú ember él, életük szorosan összefonódik az ország történetével és sikereivel. 

Az észt centenárium alkalmából a Tallinni Magyar Intézet és az Észtországi Magyarok Munkács Mihály Egyesülete közös ünnepi videót készített, melynek bemutatására február 24-én kerül sor. A videóban az Észtországban élő magyarok és magyar ajkúak mesélik el, mit köszönhetnek az országnak és mit üzennek a jövő generációinak. A videóval azt kívánjuk bemutatni, hogyan váltak részesévé az itt élők Észtország történetének és fejlődésének, továbbá mit üzennek a jövő generációinak. A videó Szalay-Bobrovniczky Vince magyar nagykövet köszöntőjével kezdődik, rajta kívül további 11 ember – dr. Kasper Ágnes egyetemi tanár, Tóth Szilárd észt lektor, Strömpl Judit egyetemi docens, Gelencsér András, Sogenbits Emőke gyárvezető, Csüllög Edina rendező, Bányász László állatorvos, Nad Gabriella referens (Richter Gedeon), Nad Andrea oktatásszervezési szakértő, Talur Katalin IT-projektvezető, Bán István TB-konzul – mutatkozik be.

 

A videó kétnyelvű, szükség szerint észtül vagy magyarul feliratozva. A filmet Csüllög Edina Észtországban élő magyar rendező rendezte, a zenei aláfestést pedig Juhász Gábor félig észt származású zenész dalai biztosítják. A videó előzetese már most megtekinthető az Intézet honlapján, a Facebook-oldalán, illetve YouTube-csatornáján.

 

Sok boldogságot kívánunk az Észt Köztársaságnak!

Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=C1uL4uNPeOE&t=141s

Facebook: https://www.facebook.com/unginst/videos/1676597802386485/

Előzetes