A Haydn Barytontrio Budapest 2020. február 19-án este 19-kor ad koncertet a tallinni városházán a Tallinni Téli Fesztivál keretében!

 

A Haydn Barytontrio Budapest együttest Kakuk Balázs alapította 1980-ban azzal a céllal, hogy Joseph Haydn Esterházy Miklós hercegnek barytongambára írt közel kétszáz művét eredeti hangszeren, korabeli menzúrában megszólaltathassa. Az együttes Haydn minden barytontriója, a kvintettek, oktettek mellett az Esterházy-kör többi komponistái: Albrechtsberger, Burgksteiner, Hummel, Neumann, Tomasini, Lidl, Krause barytondivertimentóit is játssza.

Haydn Baritontrio Budapest plakat

Kakuk Balázs gordonka és viola da gamba művész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem és a Bartók Béla Konzervatórium tanára. 1978-ban a Collegium Musicum Budapest Barokk-quartettjével Brugge-ben a Flamand Festival Régizenei Versenyének győztese. A modern és barokkcselló mellett eredeti menzúrában játszik az összes (szoprán, alt, tenor és basszus) viola da gambán és a 17 húrú barytongambán. A HAYDN BARYTONTRIO BUDAPEST megalapítója és művészeti vezetője. A historikus muzsikálás és előadásmód nemzetközi rangú specialistája, kül- és belföldi mesterkurzusok tanára, jelentős zenei versenyek zsűritagja. Szólista- és kamaramuzsikusként világjáró művész, számos rádió-, TV- és díjnyertes CD-felvételt készített.

 

Sándor József (brácsa) hegedűtanulmányait már öt éves korában elkezdte. A  fiatal zenészeknek kiírt hegedűverseny többszörös győztese. A Bartók Béla Konzervítóriumban tanult, majd a Liszt Ferenc Zeneakadémián diplomázott 1977-ben. Első hegedűs volt a linzi Bruckner Zenekarban, a Bochumer Szimfonikusokban, a grázi Operában, a Magyar Rádió Zenekarában és a Magyar Állami Filharmonikusokban. Világjáró művész, számos rádió-, TV- és díjnyertes CD-felvételt készített, illetve kamarazenei fellépéseken vett részt.

 

Kaszanyitzky András (cselló) 1998-ban szerzett gordonkaművészi diplomát a budapesti Zeneakadémián. Számos hazai és külföldi verseny győztese, helyezettje. 1996-ban Budapesten a Popper Gordonkaverseny második díjasa. Játszott a Somogyi vonósnégyesben, Sándor Frigyes Kamarazenekarban, Erkel Ferenc Kamarazenekarban, a London City Operában, a Haydn Sinfonietta Wienben, állandó tag a Weiner-Szász Kamaraszimfónikusok és a HAYDN BARYTONTRIO BUDAPEST együttesében. Fellépett Ausztriában, Németországban, Hollandiában, Belgiumban, Svájcban, Franciaországban, Spanyolországban, Olaszországban, Görögországban, Szlovéniában, Szlovákiában, Romániában, Angliában, Skóciában, az USA-ban, Kínában, Thaiföldön.

 

Lásd még a fellépésről itt: https://www.facebook.com/events/2703720263044060/. Jegyek a Piletilevin kaphatók.

 

Az együttes honlapja: https://www.haydnbarytontrio.hu/hu_trio.htm

 

A programra a Pille Lill Zenei Alapítvánnyal (Muusikute fond PLMF) együttműködésben kerül sor.

PLMF Logo ver1 full