Január 31-én 17-kor nyílik galériánkban a ZEMA kortárs porcelán ékszerkiállítás a tervező és tulajdonos Papp Erzsébet jelenlétében.

 

A ZEMA magyar porcelán- és ékszermárka 2009-ben debütált a nagyközönség előtt. A márkanév mozaikszó, mely a tulajdonosok gyermekeinek kezdőbetűjéből tevődik össze. A ZEMA ékszerház termékeinek mindegyike saját tervezésű és kivitelezésű darab.


2014-ben a ZEMA márka porcelán ékszerei Nemzeti Érték címet kaptak.

 

A családi vállalkozás saját tulajdonú üzeme Pálházán működik. A gyártás minden mozzanata kézzel készül porcelánkészítő szakemberek által. A formákat szobrászművészek készítik a ZEMA tervei alapján, az ékszerek dekorálását festőművészek és porcelánfestők végzik. A kézi megmunkálás értékén túl az ékszerek különlegességét a díszítéshez használt 21 karátos arany és 23 karátos platina tovább növeli. A márka célja, hogy a magyar kultúra értékeit, az ősi magyar szimbólumokat és motívumvilágot frissebb, fiatalosabb stílusban, a mindennapi használat révén juttassa el szélesebb körnek és tegye nemzetközi téren is ismertté. A ZEMA díszítő elemei sokrétűek: a tradicionálistól a barokkon át az art deco, illetve a szecesszió motívumvilágáig terjednek.

ZEMA belülre
A ZEMA koncepciója, hogy a tradíció iránti elkötelezettséget közvetítse, melynek szerves része az ősi magyar motívumok felelevenítése, népszerűsítése.


Ennek jegyében született meg a legújabb, ŐSERŐ névre hallgató kollekció.


Az elnevezés egyszerre utal a négy őselemre, mögöttes tartalma pedig a magyarok eredetének feldolgozása a honfoglalás és a honfoglalást megelőző időszakból. Hosszú kutatómunka, a Magyarország területén megtalálható sírleletek tanulmányozása előzte meg az egyes korok stílusjegyeiből, formáiból, színeiből összeállított kollekció megalkotását. Minden történelmi időszakhoz egy-egy elem és motívum társul: a honfoglalás korához a háromágú Élet virága motívum és a Föld elem, az avar kort a kör alakú napsugárforma és a Tűz elem eleveníti meg. A hun kor ábrázolását az üstök felső részén található motívum és a Víz elem jellemzi. A szkíta kort idéző motívum az emberalakot ábrázoló kardnyél a Levegő elemmel társítva.


A márka nagy sikerrel mutatkozott be Párizs, London, Bécs, valamint a New York Fashion Week rendezvényein, továbbá Kuala Lumpurban, Azerbajdzsánban és Szaúd-Arábiában.


Bővebb információ a márkáról:
angol nyelvű portfólió: https://goo.gl/3AZIYg
magyar nyelvű portfólió: https://drive.google.com/open?id=0BxFy8T0K6AX-cUJLNlJCYVNPTDJsaGNrWWt0aXhuY1d2NG9r
gyártási videó: https://www.youtube.com/watch?v=xxLKT-6nx5c
2018 tavaszi bemutatók videói: https://www.youtube.com/watch?v=Gz5xxNRBQ1E&t=

 

www.zema.hu                      www.zemaporcelain.com                    Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
ZEMA logo HU